Központi nyomtatási rendszer

Központi nyomtatási rendszer

A felügyeleti rendszeren keresztül nagyteljesítményű fénymásoló/nyomtató berendezések biztosítják a nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat a nyomtatási jogosultsággal rendelkező alkalmazottak/hallgatók számára.

A modern és gazdaságosan üzemeltethető nyomtatási szolgáltatás biztosítása céljából egyetemünkön egységes nyomtatás felügyeleti rendszer (SafeQ) kerül bevezetésre a központi kampuszon, az Apáczai Karon, az Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon illetve az Egészség- és Sporttudományi Karon.

A berendezések használata során a felhasználó azonosítása az egyetemi kártyával történik. A kártya elkészítést követően, nem közalkalmazottak esetén a http://help.sze.hu/nyomtatas oldalon lehet indítani a jogosultság igénylési folyamatot.

Jelentős újításként az Apáczai Karon és az Egyetem téri  Tanulmányi épületben a folyosókon is kerülnek elhelyezésre eszközök, amelyek minden jogosult számára használhatók.

A számítógépekről a fénymásoló eszközökre történő nyomtatás beállításához az alábbi segédletek és szoftverek érhetőek el:

Fénymásoló használati tájékoztató
SafeQ kliens és nyomtató telepítése - leírás, Windows
SafeQ kliens és nyomtató telepítése - leírás, MacOS
SafeQ kliens és nyomtató telepítése - leírás, Linux
SafeQ kliens program - Windows
SafeQ kliens program - MacOS
SafeQ kliens program - Linux
Safeq nyomtató driver

A fénymásolókhoz szükséges kellékanyagot a Szolgáltató biztosítja.

Az eszközök számlálóállását és meghibásodását a felügyeleti rendszer monitorozza, ami alapján a Szolgáltató külön jelzés nélkül kezdi meg a hiba javítását 4 órán belül munkaidőben. Amennyiben a hiba 1 munkanapon belül nem javítható, a Szolgáltató csere készüléket biztosít.

Ha az eszközökkel, jogosultsági rendszerrel további problémák merülnek fel, akkor kérjük a http://help.sze.hu oldalon jelezni szíveskedjenek.


Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.