WIFI rendszer

Csatlakozás a WiFi hálózathoz a Széchenyi István Egyetemen

Eduroam jelentése Education Roaming, egy intézményi szövetség, amelynek tagja a Széchenyi István Egyetem. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi hallgatók és oktatók hozzáférjenek távolról a Campus erőforrásokhoz, akár egy távoli intézményből. A hozzáférés ellenőrzése az otthoni intézménynél történik az eduroam együttműködés során kialakított RADIUS hierarchia segítségével.

Eduroam eredetileg európai kezdeményezésként indult, de ma már világméretűvé vált. A résztvevők teljes listájával és az európai hierarchiával kapcsolatban további információk a http://www.eduroam.org oldalon találhatóak.

A NIIF-en belül résztvevő intézményekről információ található a weboldalon:

http://niif.hu/szolgaltatasok/middleware/eduroam_intezmenyek

Rendszerkövetelmények

Vezeték nélküli hálózati adapter, támogatott szabványok: IEEE 802.11b/g/n.

WPA2 kompatibilitás (authentikáció: PEAP-MSCHAPv2, titkosítás: AES).
A WiFi hálózat azonosítója (SSID): eduroam
A konfiguráláshoz javasolt az eduroam installer használata. A következő helyről tölthető le:
https://cat.eduroam.org/?idp=651


Operációs rendszer kiválasztása:

Csatlakozási adatok:

Alkalmazottaknak: a regisztráció után emailben megkapott felhasználónév@net.sze.hu azonosítóval és a hozzá tartozó jelszóval lehet csatlakozni.

Hallgatóknak: A belépéshez szükséges azonosító neptunkod@net.sze.hu formájú, az induló jelszó a születési dátum (nyolc karakter hosszan, elválasztás nélkül) és a Neptun rendszerben elérhető Saját adatok/Személyes adatok lapon látható OM-kód összefűzéséből keletkezett számsor (Például: xy123z Neptun kód, 1980. január 7-i születési dátum és 12345678901 OM-kód esetén az azonosító xy123z@net. sze.hu, a jelszó pedig 1980010712345678901).

Jelszót változtatni a https://acs.sze.hu/secure/login.htm oldalon lehet.

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.