Központi nyomtatási rendszer karbantartása

Tisztelt Kollégák!

2018. január 24. (szerda) 12:00-16:00 között az EIK által működtetett SafeQ rendszer szoftver frissítése, karbantartása történik. A frissítés a napokban érkező új fénymásológépek és nyomtatók üzembehelyezéséhez szükséges.

Tovább

SAS JMP statisztikai program elérhetősége

Tisztelt Kollégák, Tisztelt Hallgatók!

Az egyetem pályázati forrásból megvásárolta a SAS JMP statisztikai programnak egy évre (2018. május 30-ig) szóló licenszét. A program használatára jogosult az egyetem minden alkalmazottja és hallgatója otthoni és egyetemi számítógépén.

Tovább

Adathalászat

Kedves Kollégák!

Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban érkeznek olyan e-mail-ek, amelyben különféle indokra hivatkozva felhasználói adatok megadását kérik. A levelek általában rosszul szerkesztettek, értelmetlen magyar mondatokat tartalmaznak, de a levél tárgyában vagy az aláírásban a Széchenyi István Egyetem is szerepel.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy ezek a levelek hamisak. A levélben közvetlenül, vagy a levélben található link-re kattintva általában kérik a felhasználó nevét, jelszavát vagy esetleg bankkártya adatait, ezek megadása esetén visszaéléseket követhetnek el az adatokkal. Kérjük, az ilyen levelekben található linkekre ne kattintsanak, ne adjanak meg semmiféle adatot.

Tovább

Zsarolóvírus kampány

Tisztelt Kollégák!

Egy kiterjedt zsarolóvírus kampány észlelhető 2017. május 12-e óta. A célba juttatott kód a WannaCry zsarolóprogram (ransomware) egy variánsa. A zsarolóprogram titkosítja a számítógépen található dokumentumokat, beleértve a hálózaton elérhető megosztott könyvtárakban találhatóakat is. A támadás különös veszélye, hogy a Windows operációs rendszerben található sérülékenységet kihasználva a helyi hálózaton további számítógépeket fertőz meg a zsarolóprogram, amelynek hatására ott is elindul a titkosítási folyamat. A titkosítás után 300 dollár körüli összeget követel Bitcoin-ban a visszafejtéshez használható kódért cserébe, de az elemzések szerint nem biztos, hogy a zsarolóprogram fejlesztői visszaállítanák a fájlokat, így a váltságdíj kifizetése nem javasolt.

Tovább
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. február 23. 00:00 - 2018. február 24. 01:00
MÉK Szalagavató 2018. február 24. 19:00 - 23:00
Rektori Fórum 2018. február 28. 14:00 - 15:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 2. 00:00 - 2018. március 3. 01:00